artikelen 

Vacature Controller

Florent groeit en professionaliseert. Daarom zijn wij per direct op zoek naar een Controller. Je bent in deze rol medeverantwoordelijk voor een effectieve en efficiënte uitvoering van de administratie. Het is bovendien jouw taak de financiële en administratieve processen te optimaliseren voor een interne en externe dienstverlening van de hoogste kwaliteit. Word jij hier enthousiast van én ben je zorgvuldig, analytisch maar ook pragmatisch?

Klik hier voor de vacature.

 

 

 

Noot bij Hof Amsterdam 24 september 2020

Over de vaststelling van het centrum van voornaamste belangen (COMI) van een Nederlandse holding met in Spanje gevestigde of actieve groepsvennootschappen. Komt de Nederlandse rechter rechtsmacht toe kennis te nemen van een faillissementsverzoek ten aanzien van deze holding?

Annotator: mr. D. Beunk
Verschenen in: JOR 2021/49

Het insolventierecht in tijden van COVID-19

Op 16 december 2020 is de Tijdelijke Betalingsuitstelwet in werking getreden. Deze wet moet vermijdbare faillissementen en andere verhaalsacties voorkomen. Daphne Beunk en Willem Overgoor schreven hierover een overzichtsartikel in het Tijdschrift voor Curatoren.

Klik hier voor het artikel

Tekst & Commentaar Huurrecht 2020

Jurjen Tuinman is mede-commentator en mede-redacteur van de nieuwe druk Tekst & Commentaar Huurrecht 2020

Bescherming tegen verwatering – door Matthijs Brons

Een minderheidsaandeelhouder kan worden geconfronteerd met diverse nadelige gevolgen van een emissie van aandelen in het kapitaal van de BV waarin hij participeert, terwijl de wet hem daartegen vaak onvoldoende beschermt. Matthijs Brons bespreekt verschillende vormen van contractuele of statutaire bescherming tegen (de negatieve effecten van) verwatering.

Auteur: mr. M.J.R. Brons
Verschenen in: Maandblad voor Ondernemingsrecht, nummer 5 & 6

Klik hier voor het artikel