Chris Jager

meer over Chris

Chris Jager

Partner | Advocaat

Chris is gespecialiseerd in dispute resolution. Chris voert een zeer uitgebreide procespraktijk waarbij hij ondernemingen, investeerders en banken bijstaat in commerciële en ondernemingsrechtelijke geschillen. Chris acteert vaak en graag op het snijvlak van corporate, commercial en insolvency litigation. Hij is betrokken bij spraakmakende procedures, waaronder arbitrages en enquêtezaken voor de Ondernemingskamer. Chris is huisadvocaat van een aantal grote ondernemingen. Chris publiceert regelmatig over procesrechtelijke gerelateerde onderwerpen en is medeauteur van het standaardwerk de Groene Serie Kluwer Faillissementsrecht. Chris is lid van de Vereniging voor Corporate Litigation, Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP) en de relevante insolventierecht-verenigingen.

Hij is overigens ook één van de auteurs van het Nederlandse hoofdstuk van ‘Chambers Global Practice Guide on Litigation 2019’.

Vóór oprichting van Florent in 2017 was hij jarenlang werkzaam bij onder meer Baker & McKenzie.

T  +31 (0)20 30 35 932
M +31 (0)6 290 08 118
F  +31 (0)20 30 35 999
chris.jager@florent.nl

Legal500: ‘‘Chris Jager is a valuable asset for any company who is not afraid to challenge your in-house biases and thereby provides excellent and practical advice.‘ (2020) ‘Florent’s practice, which is led by Yvette Borrius and Chris Jager, has expertise in cross-border commercial litigation, D&O liability litigation, commercial fraud and asset recovery litigation, and insolvency and restructuring-related disputes.’(2019)

 

specialisaties

Dispute Resolution
Insolventierecht

opleiding

Nederlands recht, Radboud Universiteit Nijmegen. Grotius Academie, postdoctorale opleiding in het Insolventierecht (INSOLAD). Specialisatieopleiding Financiële Economie voor Insolventieadvocaten (INSOLAD).