Chris Jager

meer over Chris

Chris Jager

Partner | Advocaat

Chris is gespecialiseerd in dispute resolution en insolventierecht. Chris voert een uitgebreide procespraktijk waarbij hij ondernemingen, investeerders en banken bijstaat in commerciële en ondernemingsrechtelijke geschillen. Hij is betrokken bij spraakmakende procedures, waaronder enquêtezaken voor de Ondernemingskamer. Chris is huisadvocaat van een aantal grote ondernemingen. Chris treedt daarnaast op als curator in faillissementen. Chris publiceert regelmatig over procesrechtelijke en insolventie gerelateerde onderwerpen en is medeauteur van het standaardwerk de Groene Serie Kluwer Faillissementsrecht. Chris is lid van INSOLAD, Insol Europe Insol International, Nederlandse Vereniging voor Rechtsvergelijkend en Internationaal Insolventierecht (NVRII), Vereniging voor Corporate Litigation en Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP).

Hij is overigens ook één van de auteurs van het Nederlandse hoofdstuk van ‘Chambers Global Practice Guide on Litigation 2019’.

Vóór de oprichting van BLIX in 2009 en de oprichting van Florent in 2017 was hij jarenlang werkzaam bij Baker & McKenzie.

T  +31 (0)20 30 35 932
M +31 (0)6 290 08 118
F  +31 (0)20 30 35 999
chris.jager@florent.nl

Legal500:Florent’s practice, which is led by Yvette Borrius and Chris Jager, has expertise in cross-border commercial litigation, D&O liability litigation, commercial fraud and asset recovery litigation, and insolvency and restructuring-related disputes.’(2019)

 

specialisaties

Dispute Resolution
Insolventierecht

opleiding

Nederlands recht, Radboud Universiteit Nijmegen. Grotius Academie, postdoctorale opleiding in het Insolventierecht (INSOLAD). Specialisatieopleiding Financiële Economie voor Insolventieadvocaten (INSOLAD).