Merijn Moeliker

meer over Merijn

Merijn Moeliker

Advocaat

Merijn is in 2014 beëdigd als advocaat en is gespecialiseerd in het insolventierecht en dispute resolution. Hij adviseert en procedeert over met name faillissementsrecht, herstructureringen, zekerheidsrechten, commerciële contracten en (bestuurders)aansprakelijkheid. Verder adviseert hij regelmatig partijen op het gebied van financieringsvraagstukken, zowel bij het opstellen als bij het beoordelen van documentatie. Daarnaast wordt hij in faillissementen regelmatig door de rechtbank benoemd tot curator.

Voor zijn overstap naar Florent werkte Merijn bij NautaDutilh. Merijn heeft rechten en bedrijfskunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Verder is hij aspirant-lid van INSOLAD, lid van de Vereniging Jonge Insolventieadvocaten (JIRA) en lid van de Nederlandse Vereniging voor Rechtsvergelijkend en Internationaal Insolventierecht (NVRII). Ook is hij één van de auteurs van het Nederlandse hoofdstuk van 'Chambers Global Practice Guide of Insolvency 2022'.

T  +31 (0)20 30 35 977
M +31 (0)6 110 552 75
F  +31 (0)20 30 35 999
merijn.moeliker@florent.nl

specialisaties

Dispute Resolution
Insolventierecht

opleiding

Ondernemingsrecht en Bedrijfskunde (Financial Management), Vrije Universiteit Amsterdam, Grotius Academie, postdoctorale opleiding in het Insolventierecht (INSOLAD). Specialisatieopleiding Financiële Economie voor Insolventieadvocaten (INSOLAD).