Emille Buziau 

meer over Emille

Emille Buziau

Partner | Advocaat

Sinds zijn beëdiging in 2011 heeft Emille ruime ervaring opgedaan op het gebied van corporate en commercial litigation. Hij staat aandeelhouders, bestuurders en commissarissen, de vennootschap en andere stakeholders bij. Dat varieert van M&A litigation, noodzaakfinanciering en enquêteprocedures tot een kort geding over de nakoming van een overeenkomst. Daarnaast heeft Emille regelmatig te maken met (bewijs)beslag, executiegeschillen, inzagevorderingen en complexe procesrechtelijke vraagstukken. Partijen weten Emille ook te vinden in de fase waarin een procedure nog kan worden vermeden. Zo is hij regelmatig (al dan niet op de achtergrond) betrokken bij de afwikkeling van joint ventures of andere samenwerkingsverbanden die op scherp zijn komen te staan.

Emille wordt regelmatig gevraagd over zijn vakgebied te spreken, in het bijzonder over corporate governance en over geschillen binnen de onderneming.

Tot 2019 was Emille werkzaam bij Houthoff, zowel in het kantoor in Amsterdam als in New York City.

Emille is lid van de Vereniging Corporate Litigation en de Vereniging Jonge Procesadvocaten.

Overigens is hij ook één van de auteurs van het Nederlandse hoofdstuk van ‘Chambers Global Practice Guide on Litigation 2023.
Tevens heeft hij een bijdrage geleverd aan de sinds juli 2021 verschenen Legal500 Litigation Country Comparative Guide 2021. Klik hier om het hoofdstuk te bekijken.

T  +31 (0)20 30 35 961
M +31 (0)6 435 50 133
F  +31 (0)20 30 35 999
emille.buziau@florent.nl

specialisaties

Dispute Resolution
Governance

opleiding

Bachelor Nederlands recht, Universiteit Utrecht, Duale Master Onderneming & Recht, Radboud Universiteit; English Legal Methods, Cambridge University, Grotius
Academie, postdoctorale opleiding in het Vennootschaps- en Ondernemingsrecht.