Emille Buziau 

meer over Emille

Emille Buziau

Advocaat

Sinds zijn beëdiging in 2011 heeft Emille ruime ervaring opgedaan op het gebied van corporate en commercial litigation. Hij staat aandeelhouders, bestuurders en commissarissen, de vennootschap en andere stakeholders bij in allerhande zaken die raken aan het ondernemingsrecht in brede zin. Daarnaast voert Emille in opdracht van ondernemingen en semipublieke instellingen interne onderzoeken uit naar vermeende onregelmatigheden.

Emille wordt regelmatig gevraagd over zijn vakgebied te spreken, in het bijzonder over de rol van (de raad van) commissarissen. Hij zet zijn ervaring ook in als bestuurder van Blikverruimers, de organisatie die ernaar streeft raden van commissarissen te verjongen. Zo worden ieder jaar 20 jonge talenten opgeleid tot toezichthouder van de toekomst.

Tot 2019 was Emille werkzaam bij Houthoff.

Emille is lid van de Vereniging Corporate Litigation en de Vereniging Jonge Procesadvocaten.

Overigens is hij ook één van de auteurs van het Nederlandse hoofdstuk van ‘Chambers Global Practice Guide on Litigation 2021.
Tevens heeft hij een bijdrage geleverd aan de sinds juli 2021 verschenen Legal500 Litigation Country Comparative Guide 2021. Klik hier om het hoofdstuk te bekijken.

T  +31 (0)20 30 35 961
M +31 (0)6 435 50 133
F  +31 (0)20 30 35 999
emille.buziau@florent.nl

specialisaties

Dispute Resolution
Governance
Onderzoeken

opleiding

Bachelor Nederlands recht, Universiteit Utrecht, Duale Master Onderneming & Recht, Radboud Universiteit; English Legal Methods, Cambridge University, Grotius
Academie, postdoctorale opleiding in het Vennootschaps- en Ondernemingsrecht.