Hanneke De Coninck

recommended by:
Chambers | Legal 500

meer over Hanneke

Hanneke De Coninck

Partner | Advocaat

Hanneke is specialist op het gebied van ondernemingen in financiële moeilijkheden. Zij adviseert en procedeert over het (internationaal) insolventierecht, financiering, zekerheden en bestuurdersaansprakelijkheid. Hanneke heeft veel ervaring met complexe herstructureringen en door de Rechtbank Amsterdam wordt zij regelmatig benoemd als bewindvoerder en curator in omvangrijke surseances en faillissementen. Hanneke is goed op de hoogte van de Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA) en is beschikbaar voor het vervullen van de rol van herstructureringsdeskundige en observator. Ook verricht zij enquêteonderzoeken voor de Ondernemingskamer. Tot haar cliënten behoren aandeelhouders en investeerders, ondernemingen, bestuurders, commissarissen en (groepen) crediteuren.

Hanneke publiceert met enige regelmaat over insolventie gerelateerde onderwerpen en is mede auteur van het handboek van SDU: SDU Commentaar Insolventierecht en Praktijkboek Insolventierecht. Zij is lid van INSOLAD, Insol, Insol Europe, de Nederlandse Vereniging voor Rechtsvergelijkend en Internationaal Insolventierecht (NVRII) en de Vereniging voor Corporate Litigation en aangesloten bij Stichting Rimari. Zij heeft zitting in de Toetsingscommissie van INSOLAD, de redactie van het Tijdschrift voor Curatoren en het bestuur van de Dutch Turnaround Association (DTA). Ook is zij is één van de auteurs van het Nederlandse hoofdstuk van 'Chambers Global Practice Guide on Insolvency 2022’.

Vóór de oprichting van BLIX in 2009 en de oprichting van Florent in 2017 was Hanneke jarenlang werkzaam bij Van Doorne.

T  +31 (0)20 30 35 933
M +31 (0)6 546 98 295
F  +31 (0)20 30 35 999
hanneke.deconinck@florent.nl

specialisaties

Insolventierecht
Financiering en Zekerheden
Dispute Resolution

opleiding

Nederlands recht, Universiteit Maastricht. Grotius Academie, postdoctorale opleiding in het Insolventierecht (INSOLAD). Specialisatieopleiding Financiële Economie voor Insolventieadvocaten (INSOLAD).

vermeldingen

Chambers Europe

Legal500: 'Hanneke de Coninck-Smolders has the gift to always be accessible, emphatic, solution-focused and knowledgeable and professional at the same time. She makes a great difference in any conversation or case.' (2023) 'Florent is a “modern” law firm in the best sense’. She is described by clients as ‘a pleasure to work with’ (2022)

Chambers: 'She is "on top of things" and I like her relaxed manner of working.' (2023) 'Hanneke De Coninck is an experienced administrator and liquidator, often acting on bankruptcy proceedings in the retail, fashion and hospitality sectors. One client appreciates that "she is very well informed and has good communication skills," and goes on to add: "Having Hanneke on your side gives piece of mind." ' (2022)