Persverklaring curator Doniger Fashion Group 

« | »

PERSBERICHT

 25-9-2017

 Doorstart voor McGregor, Gaastra en Adam

De curator van de Doniger Fashion Group heeft overeenstemming bereikt met Du Soutien Beheer, een investeringsfonds dat speciaal is opgericht voor de doorstart van de Nederlandse activiteiten van McGregor, Gaastra en Adam Brandstores.  Du Soutien Beheer wordt geleid door Rens van de Schoor, die eerder al een succesvolle doorstart realiseerde van onder andere Miss Etam en Promiss. 

Het personeel van Doniger Fashion Group is eerder vandaag van het nieuws op de hoogte gebracht. Net als in de voorgaande weken blijven alle winkels van McGregor, Gaastra en Adam vooralsnog gewoon open.

De Nederlandse entiteiten van Doniger Fashion Group (met uitzondering van ETP)  werden op 7 september jl. failliet verklaard. In de daaropvolgende weken heeft de curator met verschillende geïnteresseerde partijen onderhandelingen gevoerd over een doorstart. Het bod van Du Soutien bood naast een goede opbrengst voor de schuldeisers van de verschillende boedels, de beste mogelijkheden voor continuïteit en werkgelegenheid.

Doniger Fashion Group ontstond in 2016 als doorstart van McGregor Fashion Group en telde vóór het faillissement van 7 september jl. in totaal om en nabij zeshonderd voltijdsbanen, waarvan ongeveer de helft in Nederland. Het bedrijf had 53 eigen winkels in Nederland en 22 in België, Frankrijk en Duitsland. Mr. H. De Coninck-Smolders van advocatenkantoor Florent werd als curator aangesteld. 

Einde bericht

 

26 september 2017 | Artikel