Curatoren V&D verkopen IE-rechten 

« | »

P E R S B E R I C H T

V&D-merken krijgen nieuwe start onder drie ervaren retail-ondernemers

Amsterdam/Houten 9 juni 2016

De curatoren van V&D hebben met Retail Ventures Holding BV finale overeenstemming bereikt over de verkoop van alle merkrechten, domeinnamen en andere intellectuele eigendomsrechten die tot de boedel in het faillissement van V&D behoren. Hiermee is het voortbestaan van een van Nederlands bekendste consumentenmerken zeker gesteld.
Financiële details van de transactie worden op dit moment niet bekend gemaakt.

Retail Ventures is een samenwerkingsverband van drie bekende retailondernemers en –investeerders, te weten: Roland Kahn, Jaco Scheffers en Ronald van Zetten. Onder leiding van Van Zetten (ex-HEMA) zal ‘het nieuwe V&D’ in samenwerking met de belangrijkste leveranciers van de voormalige warenhuisketen een aantrekkelijke propositie voor de Nederlandse consument ontwikkelen. Het zwaartepunt zal hierbij in eerste instantie komen te liggen op ‘2020 Online Retail’.

Van Zetten: “Ik ben blij en trots dat ik, samen met mijn collega-ondernemers Roland Kahn en Jaco Scheffers van Cool Investments dat eerder bij een mogelijke doorstart van de V&D-warenhuizen was betrokken, het roemruchte merk V&D en alles wat daarbij hoort een ‘nieuw leven mag helpen geven. We zijn vol plannen om V&D weer een sterk en gezond merk van alle Nederlandse consumenten te maken. In eerste instantie online, maar op termijn wellicht ook weer in het Nederlandse straatbeeld.”

Op dit moment worden de plannen nader uitgewerkt. Het streven is erop gericht om de webwinkel van ‘het Nieuwe V&D’ zo snel mogelijk ‘live’ te hebben voor de Nederlandse consument.

09 juni 2016 | Artikel