Lucas van Eeghen

meer over Lucas

Lucas van Eeghen

Counsel | Advocaat

 

Lucas is counsel bij Florent en is advocaat sinds 1979. Hij is een breed ontwikkeld advocaat en houdt zich vooral bezig met insolventierecht en aansprakelijkheidsrecht.

Lucas heeft veel ervaring als curator en bewindvoerder in faillissementen en surseances. Hij adviseert en procedeert in omvangrijke aansprakelijkheidsprocedures van diverse aard waaronder omvangrijke procedures voor stichtingen die zich de belangen van groepen gedupeerden aantrekken.

Zijn brede praktische ervaring is ingebed in een grote wetenschappelijke interesse. Zo publiceert hij regelmatig in vakliteratuur en is hij gepromoveerd op het complexe schemergebied vóór het faillissement. Hij geeft lezingen en cursussen aan onder andere rechters, advocaten, accountants en curatoren.

T  +31 (0)20 30 35 941
M +31 (0)6 433 66 308
F  +31 (0)20 30 35 999
lucas.vaneeghen@florent.nl

specialisaties

Insolventierecht
Financieringen en zekerheden
Dispute Resolution

opleiding

Nederlands recht, Rijksuniversiteit Groningen en Erasmus Universiteit RotterdamGrotius Academie, postdoctorale opleiding in het Insolventierecht (INSOLAD). Specialisatieopleiding Financiële Economie voor Insolventieadvocaten (INSOLAD). Gepromoveerd aan de Universiteit van Tilburg.