Aernoud Bourdrez

meer over Aernoud

Aernoud Bourdrez

Counsel | Advocaat

 

Aernoud Bourdrez is gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrechten met een nadruk op auteursrecht. Daarnaast heeft hij een naam opgebouwd als een integere en effectieve onderhandelaar in complexe conflicten.

Aernoud studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam en de Université Panthéon-Sorbonne in Parijs. Hij volgde de MfN-basisopleiding Mediation & Onderhandelen en het Program on Negotiation aan Harvard.
De cliënten van Aernoud bestaan uit talentvolle en gevestigde beeldend kunstenaars, fotografen, architecten, verzamelaars en musea. Zijn werkzaamheden variëren van het opstellen van contracten tot het adviseren en onderhandelen over het voorkomen en oplossen van conflicten in de wereld van architectuur, vormgeving, fotografie en beeldende kunst.

Over zijn fascinatie voor het recht en het conflict en zijn liefde voor kunst, met name waar deze werelden botsen, geeft Aernoud met regelmaat lezingen, zoals in het Stedelijk Museum Amsterdam. Over de kunst van het onderhandelen geeft hij lezingen aan onder meer raden van bestuur. Hij is vaste docent van de Leergang Mergers & Acquisitions op het onderdeel onderhandelen.

Zijn onderhandelingsboek Think Like a Lawyer, Don’t Act Like One is een internationale bestseller. Met collega Matthijs Brons schreef hij contract & commentaar, een boek over de 20 meest voorkomende standaard contractsbepalingen, door het Advocatenblad uitgeroepen tot De beige Bijbel.

Voordat hij zich in 2017 aansloot bij Florent, werkte Aernoud als advocaat bij Allen&Overy, Höcker Advocaten en Bourdrez Law.

T  +31 (0)20 30 35 992
M +31 (0)6 511 49 111
F  +31 (0)20 30 35 999
aernoud.bourdrez@florent.nl

specialisaties

Auteursrecht en (conflict)onderhandelingen

opleiding

Nederlands recht, Universiteit van Amsterdam. MfN-basisopleiding Mediation & Onderhandelen. Program on Negotiation, Harvard.